04/10/2021 04/10/2021 Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι, τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, η Θεία Λειτουργία στο Αρκαλοχώρι ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Ανδρέα. Την ίδια ώρα πολλές από τις εκκλησίες στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ήδη κλιμάκια των μηχανικών έχουν κρίνει ορισμένες κατεδαφιστέες. Χθες, πριν την απόλυση της Θείας...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 13:47

Ενδυναμώνοντας την πίστη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Ενδυναμώνοντας την πίστη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι, τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, η Θεία Λειτουργία στο Αρκαλοχώρι ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Ανδρέα. Την ίδια ώρα πολλές από τις εκκλησίες στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ήδη κλιμάκια των μηχανικών έχουν κρίνει ορισμένες κατεδαφιστέες.

Χθες, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις σχετικές ευχές “επί απειλής σεισμού” και μίλησε προς τους πιστούς, ενδυναμώνοντας τη πίστη τους τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την στήριξη και το ενδιαφέρον τους.

“Λαβωμένες” πολλές εκκλησίες

Πολλές από τις εκκλησίες στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος δεν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα, αφού θα πρέπει να κατεδαφιστούν. Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι περισσότεροι Ιεροί Ναοί είναι τεράστιες, ενώ ήδη κλιμάκια των μηχανικών έχουν κρίνει αρκετές κατεδαφιστέες, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των αυτοψιών.

Γι’ αυτό και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, απηύθυνε κάλεσμα στην πολιτεία μέσω της Tηλεόρασης CRETA, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι τοπικές ενορίες στο πρόγραμμα που αφορά τα μετρά οικονομικής στήριξης τα οποία και ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

O Μητροπολίτης τόνισε παράλληλα, πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποστείλει ήδη, αρκετά είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς ενώ συνεχίζει να παραμένει και πνευματικά στο πλευρό των σεισμοπαθών.

Σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς από τις σκηνές όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι πολίτες και οικογένειες στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου, προς το κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και το πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα.

Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων