05/07/2022 05/07/2022 Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετείχε στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι. Συλλειτούργησε με τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη κ. Ανδρέα και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλο, ο οποίος και είχε κομίσει προς...
05 Ιουλίου, 2022 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 13:44

Εορτή Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και ονομαστήρια Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και ονομαστήρια Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετείχε στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι. Συλλειτούργησε με τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη κ. Ανδρέα και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλο, ο οποίος και είχε κομίσει προς ευλογία και αγιασμό του λαού του Θεού την ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, η Οποία προέρχεται από την Μικρά Ασία.

Ο εορτάζων Αρχιερεύς, με λόγο μεστό, θεολογικό και ουσιαστικό, ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, με αναφορές στην έλευση της Ιεράς Εικόνος εκ της Μικράς Ασίας, τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή ως και τον εορτάζοντα Άγιο Ανδρέα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, καλωσορίζοντας και τους συλλειτουργούς Αρχιερείς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και εκ μέρους του συλλειτουργούντος Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κυρίλλου ευχήθηκε, με λόγους καρδιακούς, στον άγοντα τα Ονομαστήρια του, Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος όπως σημείωσε: «συμπληρώνει 20 έτη ευκλεούς, καλλίκαρπης, πολύδενδρης Ποιμνατορίας, ως ο πρώτος Ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, ο οποίος δικαίως και μπορεί να ονομαστεί ο κτήτορας Αυτής», ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα.

Αντιφώνησε ο εορτάζων Αρχιερεύς ευχαριστώντας τους Σεβ. Μητροπολίτες δια τον ευχετικό επιστηριγμό. Οι Αρχές του τόπου, ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων και πλήθος λαού του Θεού προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας και να ευχηθεί εις τον εορτάζοντα Ιεράρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων