02/07/2022 02/07/2022 Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Λαγούτα Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε χθες, πήραν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μαρνέλλος, ο Οικονόμος Ελευθεριος Γερακάρης ο Πρεσβύτερος...
02 Ιουλίου, 2022 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 21:23

Εορτή των Αγ. Αναργύρων στην Λαγούτα και Χειροθεσία σε Αναγνώστη

Διαδώστε:
Εορτή των Αγ. Αναργύρων στην Λαγούτα και Χειροθεσία σε Αναγνώστη

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Λαγούτα Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε χθες, πήραν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μαρνέλλος, ο Οικονόμος Ελευθεριος Γερακάρης ο Πρεσβύτερος Ανδρέας Γαλανάκης, και ο Διακονος Μαρινος Δασκαλακης, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μελλισουργάκης και ο Πρεσβύτερος Μιχαήλ Παπαϊωάννου, το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Πλουμίδη συνταξιούχο αστυνομικό, που διακονεί στην Ενορία της Λαγούτας. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον Βίο των Αγίων Αναργύρων.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στον ομότιμο Καθηγητή της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Ιωάννη Γαλάνη, εξαίρετο επιστήμονα και ξεχωριστό άνθρωπο αγάπης, καλοσύνης, και ευπρέπειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων