22/05/2021 22/05/2021 Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πανηγυρίζων αριστερό κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Αρκαλοχώρι. Στον Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας κ. Κύριλλος, εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Κυρίλλου και...
22 Μαΐου, 2021 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2021 - 19:46

Η εορτή των Αγίων Ισαποστόλων στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Ισαποστόλων στο Αρκαλοχώρι

Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πανηγυρίζων αριστερό κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Αρκαλοχώρι.

Στον Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας κ. Κύριλλος, εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Στην Θεία Λειτουργία πήραν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος της Ενορίας, ο Οικονόμος Νικήτας Καπελλάκης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού απήθυνε τις αναστάσιμες ευχές του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην βιωτή των Αγίων. Τέλος ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο ευχήθηκε οι πρεσβείες των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης να σκέπουν όλους μας και ιδιαιτέρως όσους και όσες φέρουν το όνομά τους.

Στην πανήγυρι έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων