12/04/2021 12/04/2021 Το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου, Δ’ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποίαν, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Όσιου Ιωάννου του Σιναΐτου συγγραφέως του βιβλίου της «Κλίμακος», ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης...
12 Απριλίου, 2021 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 21:24

Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στο Αρκαλοχώρι

Το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου, Δ’ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποίαν, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Όσιου Ιωάννου του Σιναΐτου συγγραφέως του βιβλίου της «Κλίμακος», ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Το Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του Οσίου Ιωάννου της «Κλίμακος» και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέπεμπψε δέηση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε επιμνημόσυνη δέηση επί των κολλύβων εις μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρα Γρηγορίου του Ε’ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον απαγχονισμό του.

Τέλος τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των Ιερέων, εκκλησιαστικών συμβούλων, ιεροψαλτών, νεωκόρων, διδασκάλων και πάντων των διακονησάντων στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία, καθώς και της οικογένειας Ψαράκη, του Νικολάου Μαγγίνα, φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ιωάννη Καπελλάκη (Χατζή) ο οποίος διακόνησε το ιερό προσκύνημα του Αγίου Νικήτα Αχεντριά.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν , μεταξύ άλλων, ο Δοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου , Ιπτάμενος Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Ζαμπουλάκης.

ο αείμνηστος Νίκος Μαγγίνας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων