16/09/2022 16/09/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η Ιερά πανήγυρη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρα Νικήτα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στον Αχεντριά Αστερουσίων. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους πρωτοπρεσβύτερους: π.Γεώργιο Χριστοδουλάκη Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Κωνσταντίνο Ψαρολογάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη. Στο αναλόγιο...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 19:50

Η Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικήτα Αχεντριά

Διαδώστε:
Η Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικήτα Αχεντριά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η Ιερά πανήγυρη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρα Νικήτα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στον Αχεντριά Αστερουσίων.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους πρωτοπρεσβύτερους: π.Γεώργιο Χριστοδουλάκη Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Κωνσταντίνο Ψαρολογάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη. Στο αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι: π.Στυλιανός Γεωργιαννάκης, π.Δημήτριος Πάγκαλος, και π. Αντώνιος Ψαρολογάκης εφημέριος του Προσκυνήματος.

Την κυριώνυμο ημέρα ο σεβασμιώτος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικ. Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, τον Οικονόμο π. Νικήτα Καπελλάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης. π. Επιφάνιος Ζαχαράκης και ο εφημέριος του Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ψαρολογάκης, το δε αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου.

Ο σεβασμιώτατος. κ. Ανδρέας στην ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την πανήγυρη, ευχαριστώντας τον κλήρο και τον λαό για την παρουσία τους στην εορτή του Προσκυνήματος καθώς και το πλήθος πιστών, οι οποίοι προέτρεξαν να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Νικήτα και του Αγίου Ευμενίου του Νέου που παρέμεινε περί την εικοσαετία στην τότε Ιερά Μονή όπου και εκάρη Μοναχός.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο για τον μακαριστό μητροπολίτη Ιεραπύτνης Κυρό Ευγένιο που σαν σήμερα εκοιμήθη, όπως επίσης και για τους κεκοιμημένους κληρικούς και Μοναχούς που διακόνησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Νικήτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων