28/05/2020 28/05/2020 Με τη λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου ξεκίνησε ο εορτασμός της Αποδόσεως του Πάσχα, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, στην Ιερά  Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Οι Ενορίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και του Ιερού Καθεδρικού Ναού συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και...
28 Μαΐου, 2020 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 11:17

Λιτάνευση Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Λιτάνευση Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι

Με τη λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου ξεκίνησε ο εορτασμός της Αποδόσεως του Πάσχα, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, στην Ιερά  Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Οι Ενορίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και του Ιερού Καθεδρικού Ναού συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και τελέστηκε δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα. Μετά τη Λιτανεία οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα της Αναστάσεως η οποία ήταν τοποθετημένη στην κεντρική είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού. 

Μετά τη Λιτανεία τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου. Των Ιερών Ακολουθιών της τελευταίας ημέρας της Πασχαλίου περιόδου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Καλογεράκη, κληρικού της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης με καταγωγή από το Αρκαλοχώρι, του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φουκαράκη, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Αναπλ. Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως, του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και των Διακόνων Σεραφείμ Βιολάκη και Σταύρου Φανουράκη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στα χαρμόσυνα μηνύματα της Αναστάσεως και ευχήθηκε καταλλήλως, ψάλλοντας για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη. Παρόντες στην αναστάσιμη ακολουθία ήταν ο Δήμαρχος Μινώα κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης και κα Όλγα Δραμουντάνη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδος κ. Ηρακλής Κριθινάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου κα Νίκη Μουράτη – Σολάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων