18/01/2021 18/01/2021 Εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καστέλλι Πεδιάδος. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη, Προϊστάμενο της Ενορίας, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μαραυγάκη, εφημέριο της Ενορίας, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Καπελλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη....
18 Ιανουαρίου, 2021 - 10:06

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Πηλουσίου στο Καστέλλι Πεδιάδος

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Μητροπολίτη Πηλουσίου στο Καστέλλι Πεδιάδος

Εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καστέλλι Πεδιάδος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη, Προϊστάμενο της Ενορίας, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μαραυγάκη, εφημέριο της Ενορίας, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Καπελλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σχετικά με τον βίο και τις αρετές του καθηγητή της ερήμου Μεγάλου Αντωνίου, ευχαρίστησε τους Ιερείς που τον πλαισίωσαν και ευχήθηκε πατρικώς για την νέα χρονιά.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας τέλεσε την ειδική δέηση για την προστασία από την λοιμική νόσο της πανδημίας του κορωνοϊού και ανέγνωσε την ειδική ευχή.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων