05/04/2020 05/04/2020 Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: “Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία υπήρξε πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης και καλούμαστε όλοι μας να τη μιμηθούμε” Την Κυριακή 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, όπου τέλεσε και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πρωτοπρεσβυτέρου του...
05 Απριλίου, 2020 - 22:22
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2020 - 22:23

“Να μιμηθούμε τη μετάνοια της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας”

Διαδώστε:
“Να μιμηθούμε τη μετάνοια της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας”

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: “Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία υπήρξε πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης και καλούμαστε όλοι μας να τη μιμηθούμε”

Την Κυριακή 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, όπου τέλεσε και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εκτενώς στη βιωτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τονίζοντας περισσότερο ότι η Αγία μας Εκκλησία τοποθετεί την εορτή της την Ε΄ Κυριακή των νηστειών, λίγες ημέρες προ των θυρών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ως πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης που καλούμεθα όλοι να μιμηθούμε.

Επίσης ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων