31/10/2022 31/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μεταβαίνοντας στο Ρέθυμνο έλαβε μέρος μετά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, στο τρίμηνο μνημόσυνο του αείμνηστου ομότιμου καθηγητή μακαριστού Γεωργίου Γαλίτη. Το μνημόσυνο τελέσθηκε μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων από τους Σεβασμιωτάτους Γορτύνης κ. Μακάριο και Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. Ο...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 19:26

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο μνημόσυνο του Καθηγητή Γεωργίου Γαλίτη στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο μνημόσυνο του Καθηγητή Γεωργίου Γαλίτη στο Ρέθυμνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μεταβαίνοντας στο Ρέθυμνο έλαβε μέρος μετά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, στο τρίμηνο μνημόσυνο του αείμνηστου ομότιμου καθηγητή μακαριστού Γεωργίου Γαλίτη.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων από τους Σεβασμιωτάτους Γορτύνης κ. Μακάριο και Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Ο έγκριτος Θεολόγος κ. Νίκος Μαρκαντώνης μίλησε για το έργο, την προσφορά και το πρόσωπο του καθηγητή Γεωργίου Γαλίτη, ο οποίος μετά του πατρός του Αντωνίου Γαλίτη, που μετέφρασε τους τόμους της Φιλοκαλίας ( εκδόσεις Περιβόλι της Παναγίας) και την οικογένειά του, έζησαν στο Ρέθυμνο περί την πενταετία. Παρεμβάσεις για τον αείμνηστο καθηγητή έγιναν απο τους Σεβασμιωτάτους Γορτύνης κ. Μακάριο και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν τα παιδιά του αείμνηστου καθηγητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων