21/05/2021 21/05/2021 Εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο φερώνυμο αριστερό κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Αρκαλοχώρι. Την παραμονή της Εορτής, του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας κ. Κύριλλος συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Το Θείο...
21 Μαΐου, 2021 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 10:55

Ο Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας χοροστάτησε στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Ο Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας χοροστάτησε στο Αρκαλοχώρι

Εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο φερώνυμο αριστερό κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Αρκαλοχώρι.

Την παραμονή της Εορτής, του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας κ. Κύριλλος συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφερόμενος στην βιωτή των Αγίων και στην προσφορά τους στη θεμελίωση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πατριαρχικό Έξαρχο Μάλτας κ. Κύριλλο για την παρουσία του και για την διακονία του Θείου λόγου ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της ιεράς εικόνας των αγίων πέριξ του Ιερού Ναού και εν συνεχεία η ευλόγηση των άρτων.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης. Στην ακολουθία συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, ο αναπλ. Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Καπελλάκης, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Στον Εσπερινό έδωσαν το παρών ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ηρακλής Κριθινάκης και η πρώην Βουλευτής κα Μαρία Σκραφνάκη.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων