28/07/2022 28/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Μοναστηράκι Μονοφατσίου, όπου τέλεσε στο νέο ανεγερθέν κλίτος της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου τον πανηγυρικό Eσπερινό, με την συμμετοχή του Ιερομονάχου Θεοφίλου, του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Μαρνέλλου, του Πρεσβυτέρου Μιχαήλ Παπαϊωάννου και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν την Τετάρτη 27...
28 Ιουλίου, 2022 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 18:33

Πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Μοναστηράκι

Διαδώστε:
Πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Μοναστηράκι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Μοναστηράκι Μονοφατσίου, όπου τέλεσε στο νέο ανεγερθέν κλίτος της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου τον πανηγυρικό Eσπερινό, με την συμμετοχή του Ιερομονάχου Θεοφίλου, του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Μαρνέλλου, του Πρεσβυτέρου Μιχαήλ Παπαϊωάννου και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος και ο εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στις πολλές αρετές και τα χαρίσματα της τιμωμένης Αγίας. Έπειτα τον λόγο πήρε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου όπου ομίλησε για τον Βίο και τα θαύματα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Τέλος, αφού ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την σχετική ευχή για την ευλόγηση των μήλων και ακολούθησε η δενδροφύτευση δύο κυπαρισσιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων