04/01/2020 04/01/2020 Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, από τις σχολές της Ιεράς Μητροπόλεώς, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Α.Θ.Π. κ.κ....
04 Ιανουαρίου, 2020 - 15:34

Πρόοδο για τη νέα χρονιά ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Πρόοδο για τη νέα χρονιά ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, από τις σχολές της Ιεράς Μητροπόλεώς, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Α.Θ.Π. κ.κ. Βαρθολομαίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρου Κουνάλη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Εν συνεχεία ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς ομίλησε επικαίρως με θέμα: “Εἰς τό Πρόσεχε σεαυτῷ: παραινέσεις του Μ. Βασιλείου για τη χρήση του χρόνου”.

Ακολούθως η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας (Τμήμα Καστελλίου), υπό την καθοδήγηση της Χοράρχου κας Αργυρώς Ρέππα, έψαλλε κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε η Σχολή Παραδοσιακών Χορών, παρουσιάζοντας διάφορους κρητικούς χορούς.

Στο τέλος ο Δήμαρχος Μινωά Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης απηύθηνε χαιρετισμό και ακολούθως τον λόγο πήρε Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, ο οποίος εξήρε τη σπουδαία συμβολή των Σχολών της Μητροπόλεως στο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ευχόμενος υγεία, αγάπη και πρόοδο για τη νέα χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων