16/04/2019 16/04/2019 Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, μετά την εγκατάσταση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, στην πόλη του Αρκαλοχωρίου στο χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών, για την παροχή Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την...
16 Απριλίου, 2019 - 17:22

Σεμινάριο παροχής Ά βοηθειών στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Σεμινάριο παροχής Ά βοηθειών στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, μετά την εγκατάσταση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, στην πόλη του Αρκαλοχωρίου στο χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών, για την παροχή Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την χρήση του απινιδωτή BLS &AED (Basic Life Support & Automatic External Defibrillation), με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου, προχώρησαν στην ενημέρωση των πολιτών της πόλεως που βρίσκονται μέσα στην ακτίνα δράσης του απινιδωτή, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και την συλλογή των σχετικών αιτήσεων συμμετοχής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πόλη του Αρκαλοχωρίου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ευαισθητοποιημένη είναι στο θέμα της αλληλεγγύης και κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς.

Στις 14 Απριλίου 2019, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όλοι οι εθελοντές του προγράμματος, εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου για την παροχή Ά βοηθειών – βασικής υποστήριξης της ζωής και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων