04/02/2020 04/02/2020 Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 εξεδήμησε εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Επιτροπάκης σε ηλικία 95 ετών, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, με καταγωγή από τα Καλύβια Μονοφατσίου. Στην ιερατική του πορεία διακρίθηκε για την πίστη, το ήθος και την ταπεινότητά του και υπήρξε ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 10:48

Το “ύστατο χαίρε” σε έναν ακάματο λευίτη του ιερού θυσιαστηρίου

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” σε έναν ακάματο λευίτη του ιερού θυσιαστηρίου

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 εξεδήμησε εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Επιτροπάκης σε ηλικία 95 ετών, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, με καταγωγή από τα Καλύβια Μονοφατσίου.

Στην ιερατική του πορεία διακρίθηκε για την πίστη, το ήθος και την ταπεινότητά του και υπήρξε ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στα Καλύβια Μονοφατσίουυπό του αοιδήμου ιερέως ανεγερθέντος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, παρουσία πλήθους ιερέων και κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ατελεύτητο μυστήριο της ζωής και του θανάτου κι εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς τα παιδιά του εκλιπόντος, ο οποίος είχε προειπεί ότι θα αναχωρούσε του κόσμου τούτου το Σάββατο.

Σύντομο επικήδειο εκφώνησε ο γιος του μακαριστού ιερέα κ. Γιάννης Επιτροπάκης, ενώ ψηφίσματα ανεγνώστηκαν από τον Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς και την Ενορία Καλυβίων.

Στη συνέχεια η σορός του αειμνήστου π. Νικολάου ενταφιάσθηκε στο ενοριακό κοιμητήριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων