09/06/2020 09/06/2020 Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Οροπέδιο του Ομαλού στον Αμιρά Βιάννου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα με παρουσία κληρικούς της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας του Βιάννου.  Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Γεωργιανάκης και Ιωάννης Κοντάκης, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Ραπτάκης, εφημέριος της Ενορίας, και οι Διάκονοι...
09 Ιουνίου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 12:44

Τρισάγιο για τους πεσόντες στην Εθνική Αντίσταση

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τους πεσόντες στην Εθνική Αντίσταση

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Οροπέδιο του Ομαλού στον Αμιρά Βιάννου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα με παρουσία κληρικούς της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας του Βιάννου. 

Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Γεωργιανάκης και Ιωάννης Κοντάκης, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Ραπτάκης, εφημέριος της Ενορίας, και οι Διάκονοι Κωνσταντίνος Αρμενάκης και Σεραφείμ Βιολάκης ενώ το ψαλτήριο διακόνησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπακανδεράκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του μίλησε για την Αγία Τριάδα εστιάζοντας στο τρίτο Πρόσωπο και τις δωρεές του στους Αποστόλους κατά την ημέρα της Πεντηκοστής ενώ πριν την απόλυση απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον π. Εμμανουήλ Ραπτάκη.

Στην συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων για την Εθνική Αντίσταση στο χώρο του μνημείου από τον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το παρών στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, κ. Γιώργος Λογιάδης, κ. Μανώλης Συντιχάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου ο Πρόεδρος κ. Αριστομένης Συγγελάκης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων της Βιάννου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων