17/06/2022 17/06/2022 Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσε τρισάγιο στην μακαριστή Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, την Πέμπτη 16 Ιουνίου Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Δημήτριος Πάγκαλος, Εμμανουήλ Αλεξάκης, Βασίλειος...
17 Ιουνίου, 2022 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 18:25

Τρισάγιο στην Μακαριστή Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Διαδώστε:
Τρισάγιο στην Μακαριστή Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσε τρισάγιο στην μακαριστή Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Δημήτριος Πάγκαλος, Εμμανουήλ Αλεξάκης, Βασίλειος Χρονάκης, ο Οικονόμος Νεκτάριος Δερμιτζάκης, ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σακαβέλης, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν συγγενείς της εκλιπούσης, η Φαρμακοποιός Διαμαντούλα Λαμπράκη- Γιαννόπουλου, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης, αντιδήμαρχοι και φορείς της περιοχής. Τελος, ομίλησε για το ήθος της Μαρίνας Πλάκα-Λαμπράκη ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο πολυσήμαντο έργο της μακαριστής Μαρίνας, που τιμήθηκε στην Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και το ότι πάντοτε αναφερόταν με χαρά και συγκίνηση στον τόπο καταγωγής της, το Αρκαλοχώρι.

Διαβάστε ακόμη: Ψήφισμα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για την εκδημία της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων