27/10/2020 27/10/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Βαχό της Επαρχίας Βιάννου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ζαχαρία Δορούκα, τον Αναπλ. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 17:50

Τρισάγιο στον μακαριστό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κυρό Δημήτριο

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον μακαριστό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κυρό Δημήτριο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Βαχό της Επαρχίας Βιάννου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ζαχαρία Δορούκα, τον Αναπλ. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Φουκαράκη, τον Οικονόμο Εμμανουήλ Ραπτάκη και το Διάκονο Σεραφείμ Βιολάκη ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτεροι Ιωάννης Κοντάκης, Κωνσταντίνος Κουνδουράκης και Μαρίνος Πατεράκης.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας τέλεσε Τρισάγιο στον μακαριστό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κυρό Δημήτριο και στον Μητροπολίτη Πέτρας κυρό Δημήτριο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων