20/04/2019 20/04/2019 Η αναστήλωση  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας, με έργα συντήρησης και αποκατάστασης του ναού, πρόσφατα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση 95% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Παλαιά Μητρόπολη έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασίας, μιας και είναι από τους μεγαλύτερους μεσοβυζαντινούς ναούς των Βαλκανίων, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι μοναδική για την περίοδο αυτή. Το έργο ολοκληρώθηκε με αρκετές δυσκολίες,...
20 Απριλίου, 2019 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2019 - 13:41

Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας αναστηλώθηκε

Διαδώστε:
Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας αναστηλώθηκε

Η αναστήλωση  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας, με έργα συντήρησης και αποκατάστασης του ναού, πρόσφατα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση 95% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Παλαιά Μητρόπολη έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασίας, μιας και είναι από τους μεγαλύτερους μεσοβυζαντινούς ναούς των Βαλκανίων, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι μοναδική για την περίοδο αυτή. Το έργο ολοκληρώθηκε με αρκετές δυσκολίες, καθώς ο ναός ήταν παραδομένος στο χρόνο και κινδύνευε με κατάρρευση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου Εικονολήπτης: Γιάννης Αγγελάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων