24/05/2019 24/05/2019 Στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού ήταν αφιερωμένος ο «2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος – Μνήμης και Θυσίας» που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Μορφωτικό-Αθλητικό Σύλλογο «H Καλλιθέα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων...
24 Μαΐου, 2019 - 18:07

Περισσότεροι από 300 αθλητές έτρεξαν για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Περισσότεροι από 300 αθλητές έτρεξαν για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά

Στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού ήταν αφιερωμένος ο «2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος – Μνήμης και Θυσίας» που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Μορφωτικό-Αθλητικό Σύλλογο «H Καλλιθέα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας και και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Περίπου 300 αθλητές από όλη την Ελλάδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση και έτρεξαν για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν και στον φετινό αγώνα δρόμου η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Εκτός από τη διαδρομή των ενηλίκων αθλητών 14 χλμ, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν και αγώνες δρόμου 1 χλμ για παιδιά Δημοτικού, 2 χλμ για παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και ο περιπατητικός αγώνας 5 χλμ.

Σε διάφορα σημεία των διαδρομών υπήρχαν εθελοντές προμηθεύοντας τους αθλητές με τα απαραίτητα και δίνοντας τους τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: www.pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων