10/06/2019 10/06/2019  Την Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου  9 Ιουνίου 2019, στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε η 16η κατά σειρά “Εορτή του Παιδιού”, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, εκατοντάδες παιδιά, από όλη...
10 Ιουνίου, 2019 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 14:11

«16η Εορτή του Παιδιού» στην Μητρ.Γλυφάδας

Διαδώστε:
«16η Εορτή του Παιδιού» στην Μητρ.Γλυφάδας

 Την Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου  9 Ιουνίου 2019, στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε η 16η κατά σειρά “Εορτή του Παιδιού”, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, εκατοντάδες παιδιά, από όλη σχεδόν την Αττική, μαζί με τους γονείς τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 26 περίπτερα-δοκιμασίες από τα οποία αποκόμισαν δώρα.

Τα παιδιά και οι γονείς τους, περνώντας και από τα υπόλοιπα 9 περίπτερα (συνολικά όλα μαζί 36), δροσίστηκαν με χυμούς και νερά, έφαγαν παγωτά, σουβλάκια, πίτσες, μαλλί της γριάς, ποπ-κορν και λουκουμάδες, ψυχαγωγήθηκαν με 2 παραστάσεις Κουκλοθέατρου, 3 μικρές θεατρικές παραστάσεις (σκετς), κινούμενα σχέδια και κινηματογράφο μικρού μήκους,χορευτικά από παιδικό-νεανικό ενοριακό συγκροτήματα και για τρίτη συνεχόμενη φορά εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με χορούς από Θράκη και Μακεδονία και νησιώτικα.  Υπήρχε επίσης ζωντανή μουσική από νεανικά σχήματα από ενορίες της Μητροπόλεως.

Τον γενικό Συντονισμό και την παρουσίαση της εκδηλώσεως είχε ο Υπεύθυνος Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου. Κατά την διάρκεια της Εκδηλώσεως,  πέρασαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως, επισκέπτες Κληρικοί από άλλες Μητροπόλεις, αλλά κυρίως πολλοί πιστοί με τις οικογένειές τους, με παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι και Φοιτητές.

Ο νέος Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος, έδωσε για πρώτη φορά  το «παρών»  και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή και με γνωριμία με τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας και δίδοντας απλόχερα την αγάπη και την ευχή του.

Στo τέλος της 16ης «Γιορτή του Παιδιού», προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο και τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο.

Η Γιορτή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αντωνίου, ο οποίος συγκινημένος μνημόνευσε τον προκάτοχό του Μητροπολίτη και τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο, που πάνω στη δική τους έμπνευση και όραμα, πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση για 16 ολόκληρα χρόνια. Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους και όλες τους Κατηχητές και εθελοντές, που βοήθησαν στην διεξαγωγή και της φετινής Γιορτής, ιδιαιτέρως τον Γραμματέα του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιο Χρήστου, που είχε την ευθύνη, την παρουσίαση και τον συντονισμό της φετινής Εκδηλώσεως.

Ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και τέλος ο νέος Ποιμενάρχη μας, απευθύνθηκα ιδιαιτέρως στα παιδιά και τους συνέστησε να αγαπήσουν και να βάλουν την καρδιά τους τον Χριστό.

 

Μετά την ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος,  έδωσε από ένα βιβλίο, ως ευλογία σε όλους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και τους υπόλοιπες εθελοντές, οι  οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο ωραίο, ομολογουμένως από όλους, αποτέλεσμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων