28/09/2022 28/09/2022 Να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στον Χριστό και την Εκκλησία καλεί τους γονείς μέσα από το μήνυμά του για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.  Οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας ξεκινούν και πάλι φέτος το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου. “Οι Κατηχητικές Συνάξεις...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 10:01

Γλυφάδας Αντώνιος: «Εμπιστευθήτε τα παιδιά σας στον Χριστό και στην Εκκλησία»

Διαδώστε:
Γλυφάδας Αντώνιος: «Εμπιστευθήτε τα παιδιά σας στον Χριστό και στην Εκκλησία»

Να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στον Χριστό και την Εκκλησία καλεί τους γονείς μέσα από το μήνυμά του για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος. 

Οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας ξεκινούν και πάλι φέτος το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.

“Οι Κατηχητικές Συνάξεις δεν είναι απλά ένα ακόμη Σχολείο ή μια ακόμη απασχόληση και δραστηριότητα, μεταξύ των τόσων άλλων, που κάνουν τα παιδιά. Είναι κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο, διότι αφορούν στην τριβή με τα “πράγματα” του αληθινού Θεού, στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και στην καλλιέργεια και διαμόρφωση της πνευματικής ζωής”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά του Μητροπολίτη: 

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Το εκκλησιαστικό έτος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου και η προσπάθεια κατηχήσεως των παιδιών μας συνεχίζεται.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι γονείς αγωνίζονται να προσφέρουν στα παιδιά τους χρήματα, ανέσεις, γνώσεις, δεξιότητες και γενικά κάθε τι που θα τα βοηθήση να έχουν μία ευπρεπή κοινωνική ζωή. Καλά είναι όλα αυτά. Αλλά δεν είναι αρκετά. Μπορεί με όλα αυτά τα παιδιά να πλουτίζουν υλικά, αλλά πνευματικά μένουν φτωχά. Μπορεί να γυμνάζουν το σώμά τους και να το εξωραίζουν με ρούχα της μόδας, αλλά η ψυχή τους μένει ατροφική, σκεπασμένη με κουρέλια. Και όταν η ψυχή λιμοκτωνεί αναζητεί φαγητό, αναζητεί αναψυχή, αλλά δεν ξέρει που θα τα βρη αυτά. Και νομίζει, ότι με την απόκτηση περισσοτέρων αγαθών και την απόλαυση περισσοτέρων ηδονών θα βρη χαρά. Όμως μόλις τα χορτάση, αισθάνεται ότι είναι περισσότερο φτωχή, πεινασμένη και εξαντλημένη. Κι̉ έτσι τα παιδιά μας σήμερα στροβιλίζονται σε ένα ατελείωτο κυνήγι απατηλών υποσχέσεων. Αναζητούν την ευτυχία στην φενάκη. Ή ακόμη χειρότερα, διαπιστώνοντας, ότι κανένα από τα υλικά αγαθά δεν προσφέρει ευτυχία από μόνο του, πέφτουν σε απογοήτευση, απελπισία και κατάθλιψη.

Εάν όμως είχαν γνωρίσει τον Χριστό και αν μάθαιναν να ξεδιψούν την ψυχή τους με την Χάρη του Θεού, μέσα από την προσευχή και την μελέτη του λόγου Του, τότε θα ήσαν ευτυχή και με λιγότερα υλικά αγαθά και θα εύρισκαν διέξοδο στα αδιέξοδα μονοπάτια της ζωής.

Δυστυχώς οι ρυθμοί και η κούραση της καθημερινότητος είναι πλέον τόσο έντονοι, που πολλοί γονείς δεν προλαβαίνουν να πούν ένα λόγο για τον Χριστό στα παιδιά τους ή δεν γνωρίζουν τι να πούν. Γι’ αυτό η Εκκλησία, θέλοντας να βοηθήση τους γονείς στην πνευματική οικοδομή των παιδιών τους, οργανώνει συνάξεις, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι ο Χριστός, η Παναγία και οι άγιοι, πως μπορούν να μιλάνε με τον Θεό και να βρίσκουν ανακούφιση στις δυσκολίες της ζωής τους, γιατί ο εκκλησιασμός είναι ανάγκη ζωής, πως μπορούν να ζούν μέσα στον κόσμο αλλά να μη είναι εκ του κόσμου τούτου και γενικά να αγαπούν τον Θεό και να στοχεύουν στον Παράδεισο.

Οι Κατηχητικές Συνάξεις δεν είναι απλά ένα ακόμη Σχολείο ή μια ακόμη απασχόληση και δραστηριότητα, μεταξύ των τόσων άλλων, που κάνουν τα παιδιά. Είναι κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο, διότι αφορούν στην τριβή με τα “πράγματα” του αληθινού Θεού, στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και στην καλλιέργεια και διαμόρφωση της πνευματικής ζωής.

Μέσα στις Κατηχητικές Συνάξεις, στην αγκαλιά των Ενοριών της Μητροπόλεως μας, τα παιδιά ζούν την πίστη και μαθαίνουν την Ορθόδοξη παράδοσή μας, ώστε να εντάσσωνται ομαλά στις εκκλησιαστικές Κοινότητες. Ταυτόχρονα αποκτούν, και μάλιστα στον ίδιο, ίσως και σε καλύτερο βαθμό από άλλους χώρους, γνώσεις και βασικές δεξιότητες, όπως στην ζωγραφική, στην αγιογραφία, και σε διάφορες χειροτεχνίες και κατασκευές. Επίσης ψυχαγωγούνται, κάνουν αθλητισμό, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα, πηγαίνουν εκδρομές και απεξαρτοποιούνται από την κατάχρηση των κινητών, των “τάμπλετς” και των υπολογιστών.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πληροφορήσω, ότι οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής μας Εκκλησίας ξεκινούν και πάλιν εφέτος το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Και θα ήθελα να Σας παρακαλέσω να φέρνετε τα παιδιά σας στην Θ. Λειτουργία και στις Κατηχητικές Συνάξεις, ώστε και σείς να έχετε καλή απολογία ενώπιον του Χριστού για την ανατροφή που τους δίνετε.

Εμπιστευθήτε τα παιδιά σας στον Χριστό και στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων