27/09/2021 27/09/2021 Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:30 το απόγευμα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, της Ενορίας Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με την συμμετοχή των Ιερέων του Γραφείου Νεότητος. Στη συνεχεία, στο Κέντρο Διακονίας του Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης καλωσόρισε με πατρικούς λόγους τους υπεύθυνους...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 16:11

Σύναξη κατηχητών στην Μητρόπολη Γλυφάδας

Διαδώστε:
Σύναξη κατηχητών στην Μητρόπολη Γλυφάδας

Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:30 το απόγευμα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, της Ενορίας Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με την συμμετοχή των Ιερέων του Γραφείου Νεότητος. Στη συνεχεία, στο Κέντρο Διακονίας του Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης καλωσόρισε με πατρικούς λόγους τους υπεύθυνους Ιερείς Νεότητος, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, στην πρώτη κατηχητική Σύναξη, με αφορμή την έναρξη της νέας εκκλησιαστικής-κατηχητικής χρονιάς 2021-2022.

Έπειτα τους ευχαρίστησε, διότι, παρά τις διάφορες ασχολίες τους, έχουν την ευγενή διάθεση να προσφέρουν χρόνο και κόπο για την κατήχηση των παιδιών.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, ότι η κατήχηση είναι πλέον ένα δύσκολο έργο, διότι αντιμετωπίζει τρεις κυρίως δυσκολίες:

α) Την γενική αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα, πολιτικής-κοινωνίας-παιδείας. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Κορονοϊού αντιμετωπίσθη η Εκκλησία όχι ως σώμα Χριστού και θεοΐδρυτο καθίδρυμα, αλλά ως απλός οργανισμός που εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες κάποιων πολιτών.

β) Τις σύγχρονες προκλήσεις από την συνεσκιασμένη ή την κατ’ ευθείαν επίθεση πολλών, και κυρίως δασκάλων, εναντίον της πίστεως και από τον αποπροσανατολισμό των παιδιών με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής κ.α. !

γ) Την έλλειψη των στοιχειωδών γνώσεων της ελληνικής γλώσσης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη κατανόηση των ιερών κειμένων από τους νέους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων κληρικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη κατανοούν όσα διαβάζουν ή ψάλλουν και συνακόλουθα τι ακριβώς τελείται στις Ιερές Ακολουθίες.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνέστησε να γίνεται η προετοιμασία των μαθημάτων με αγάπη και προσευχή για δύναμη και φωτισμό από τον Θεό, τόσο των κατηχητών όσο και των παιδιών.

Στη συνεχεία, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιος Χρήστου, ανέφερε, ότι το εφετινό Κατηχητικό Βοήθημα είναι “Ό όμορφος κόσμος Του Θεού” της σειράς 3Α της Αποστολικής Διακονίας. Αυτό συνοδεύεται από εποπτικό υλικό σε dvd, που έχει γίνει από την Ιερά Μητρόπολη και είναι χωρισμένο σε 28 μαθήματα με μορφή Power Point. Το εποπτικό αυτό υλικό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι Κατηχητές αυτούσιο ή αποσπασματικά, προκειμένου να προβάλλουν καλύτερα τα μαθήματα του Κατηχητικού βοηθήματος.

Κατόπιν υπενθύμισε την περυσινή πρόταση του Σεβασμιωτάτου να συγκροτηθεί ομάδα Κατηχητών και Ιερέων Νεότητος που θα πραγματοποιεί διαδικτυακή κατήχηση.

Τέλος ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στις αθλητικές δραστηριότητες, που θα ξεκινήσουν σύντομα, και σε άλλα πρακτικά θέματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους με τίτλους «Ο λασπωμένος Παράδεισος» και ο «Ευλογημένος ύπνος» του σκηνοθέτη και κατηχητή της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας κ. Ευθυμίου Χατζή. Οι ταινίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στις Κατηχητικές Συνάξεις και να προβληθούν μέσα από αυτές κατάλληλα μηνύματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αντώνιο, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους επέδωσε προσωπικά τα φετινά Ενταλτήρια, μαζί με μία κασετίνα με 3 dvd Animation, τα οποία έχει εκδώσει η Μητρόπολη Γλυφάδας, τα οποία αναφέρονται στους βίους των αγίων Γερασίμου του Ιορδανίτου, Αποστόλου Παύλου και Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων