16/01/2020 16/01/2020 Τελέσθηκε, κατά την εσπέρα της 16ης Ιανουαρίου 2020, ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Μεγάλου Αντωνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αγίου Αντωνίου Γλυφάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, κ. Αντωνίου, ο οποίος άγει ονομαστήριά του. Ικανό πλήθος του ευσεβούς πληρώματος, αλλά και ιδιαιτέρως μεγάλος αριθμός κληρικών της...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 22:20

Τρεις Μητροπολίτες ευχήθηκαν στον Μητρ. Γλυφάδας

Διαδώστε:
Τρεις Μητροπολίτες ευχήθηκαν στον Μητρ. Γλυφάδας

Τελέσθηκε, κατά την εσπέρα της 16ης Ιανουαρίου 2020, ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Μεγάλου Αντωνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αγίου Αντωνίου Γλυφάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, κ. Αντωνίου, ο οποίος άγει ονομαστήριά του.

Ικανό πλήθος του ευσεβούς πληρώματος, αλλά και ιδιαιτέρως μεγάλος αριθμός κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσέτρεξαν, ώστε να του ευχηθούν εκ του σύνεγγυς.

Ιδιαιτέρα ευλογία, αλλά και μεγίστη τιμή για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας υπήρξε ο ερχομός εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τριών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, κ. Χρυσοστόμου, του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου, κ. Διονυσίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κυρίλλου, ενώ, επίσης, προσήλθε και ευχήθηκε προς τον Σεβασμιώτατο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ελαχίστως πριν το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, ο Γλυφάδας Αντώνιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε με ένθερμους λόγους τους παρισταμένους τρείς Μητροπολίτες καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσεις τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τις πατρικές ευχές του προς τους απλούς πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, κατόπιν της εκλογής και της ενθρονίσεως του, τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο σεβασμό.

Μετά το πέρας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον άρτο, δεχόμενος τις ευχές καθενός από τους παρευρισκομένους, ασπαζόμενος και χαιρετίζοντας πάντες.

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων