04/09/2020 04/09/2020 Μία μόλις ημέρα μετά τα ευχάριστα νέα για την έγκριση χρηματοδότησης της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γρεβενών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τελεί (αύριο Σάββατο 5/9), στις 18.30 μ.μ., την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στην εορτάζουσα -το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ- Ιερά Μονή Ταξιάρχη. Στο μεταξύ, σήμερα, 4-9-2020, μία ημέρα πριν από...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 21:09

Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γρεβενών

Διαδώστε:
Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γρεβενών

Μία μόλις ημέρα μετά τα ευχάριστα νέα για την έγκριση χρηματοδότησης της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γρεβενών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τελεί (αύριο Σάββατο 5/9), στις 18.30 μ.μ., την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στην εορτάζουσα -το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ- Ιερά Μονή Ταξιάρχη.

Στο μεταξύ, σήμερα, 4-9-2020, μία ημέρα πριν από τη λήξη του πρώτου έτους της θητείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, η Περιφέρεια ανακοίνωσε πως οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη, Γεωργίου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιάτσιου, για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γρεβενών εκπληρώθηκαν στο ακέραιο.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσο, ο Μητροπολίτης Γρεβενών, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης συνετέλεσαν από κοινού στην περάτωση αυτού του χρόνιου και πολυετούς αιτήματος.
«Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της υπέβαλε το 2017 στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Μελέτη Αποκατάστασης της Μονής, η οποία εγκρίθηκε με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και θεωρήθηκε το σύνολο της Αρχιτεκτονικής και Στατικής Μελέτης Αποκατάστασης.
Ακολούθως, μετά από συντονισμένη μελέτη και πρόβλεψη των στελεχών των Αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, έγινε η απαιτούμενη προετοιμασία για να λάβει η μελέτη τη μορφή του υπό ένταξη έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Κατόπιν, ο Αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση της υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «αποκατάσταση Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ν. Γρεβενών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 1.010.600,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) δυνάμει της υπ’ αριθμόν πρωτ. 106667/30.07.2020 εισήγησης ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εν τέλει, στις 31-08-2020 εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλην δύο), με αποτέλεσμα να υφίσταται πλέον επίσημη και τυπική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θεωρημένη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισκευής, ανάκτησης, αποκατάστασης και συντήρησης (α) των δύο πτερύγων των κελιών της Μονής μαζί με τους βοηθητικούς χώρους αυτών (αρχονταρίκι, μαγειρείο, βορδοναρείο, φούρνος, πηγάδι κλπ), (β) του καθολικού, (γ) του κωδωνοστασίου, (δ) των περιβόλων και του αύλειου χώρου της Ιεράς Μονής.

Σε δύο ημέρες θα εορτάσουμε στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών την ανάμνηση του θαύματος στις Χωναίς (Κολοσσαίς) του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με τη βεβαιότητα πλέον και όχι την αισιοδοξία, πως σε περιορισμένο χρονικό διάστημα Μητροπολίτης μας, κ.κ. Δαβίδ, θα ιερουργεί εντός του καθολικού, όπως αρμόζει σε κάθε ζωντανό μνημείο».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων