16/05/2022 16/05/2022 Εορτάστηκε ο Πολιούχος Άγιος της πόλεως των Γρεβενών, Άγιος Αχίλλιος. Την παραμονή τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των αρχών του τόπου, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ....
16 Μαΐου, 2022 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 10:44

Τα Γρεβενά τίμησαν τον Πολιούχο τους (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Γρεβενά τίμησαν τον Πολιούχο τους (ΦΩΤΟ)

Εορτάστηκε ο Πολιούχος Άγιος της πόλεως των Γρεβενών, Άγιος Αχίλλιος. Την παραμονή τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των αρχών του τόπου, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Ανδρέας Πάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας, φορείς και σωματεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ καλωσορίζοντας τους δύο Ιεράρχες που τίμησαν την εορτή με την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη χαρά όλων των Γρεβενιωτών αφού μετά από δύο έτη, έτη δοκιμασίας, εορτάστηκε ξανά με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια ο Άγιος μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε εκτενώς στην ζωή και την προσφορά στη θεολογία του Αγίου Αχιλλίου. Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου και τμήματος του ιερού του λειψάνου στην πόλη, με την συμμετοχή μπάντας του Στρατού, των πολιτιστικών Συλλόγων «Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα Δήμου Γρεβενών» και «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πίνδος», αγημάτων με σημαίες από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, ιεροψαλτών, των ιερέων της Μητροπόλεως καθώς και με την αγαστή συνεργασία και τον μόχθο της Τροχαίας Γρεβενών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της θυσίας του Αγίου και τη συνεισφορά του στην στερέωση της Εκκλησίας, ενώ τόνισε και την θαυμαστή μυρόβληση των τιμίων λειψάνων του κατά την εύρεση τους.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι Μητροπολίτες επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου στη γενέτειρά του, τον Άγιο Γεώργιο (Τσούρχλι) Γρεβενών και το Παλαιοντολογικό Μουσείο στην Μηλιά Γρεβενών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση στον Άγιο, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αχιλλίου (Γηροκομείου).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων