12/04/2022 12/04/2022 Επιτέλους μετά από δύο έτη ακούστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών από χορωδία οι κατανυκτικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος. Με τίτλο “Τα πάθη τα Σεπτά” η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και το παράρτημα της σχολής στα Γρεβενά απέδωσαν με την απλότητα, την ομορφιά, την μελωδικότητα και κυρίως με κατάνυξη...
12 Απριλίου, 2022 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 18:31

“Τα Πάθη τα Σεπτά” μετά από δύο έτη

Διαδώστε:
“Τα Πάθη τα Σεπτά” μετά από δύο έτη

Επιτέλους μετά από δύο έτη ακούστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών από χορωδία οι κατανυκτικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος.

Με τίτλο “Τα πάθη τα Σεπτά” η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και το παράρτημα της σχολής στα Γρεβενά απέδωσαν με την απλότητα, την ομορφιά, την μελωδικότητα και κυρίως με κατάνυξη ύμνους που ακούγονται την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μεταφέροντας αυτήν την εσωτερική χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ είπε με έμφαση στο τέλος: «Θα ήθελα να μην τελείωνε η αποψινή βραδιά…καθώς οι ύμνοι μας βοήθησαν να αντιληφθούμε πως την Μεγάλη Εβδομάδα καλούμαστε να συσταυρωθούμε με τον Κύριο».

Ταυτόχρονα, θύμησε πως όλο αυτό που παρουσιάστηκε είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας και γειτονίας των δύο Ιερών Μητροπόλεων Σισανίου και Σιατίστης και αυτής των Γρεβενών, καθώς μετά από ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου αλλά και του νυν Σεβασμιωτάτου Αθανασίου μαζί με τον άγιο Γρεβενών η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή προσφέρει την διακονία της στα αναλόγια της περιοχής, ενώ μετά από τις εγκύκλιες σπουδές δίδει στους σπουδαστές της Αναγνωρισμένο Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων