17/05/2022 17/05/2022 Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως εόρτασε σήμερα η Εκκλησία και η Καρύταινα Αρκαδίας, που είναι και γενέτειρα του Αγίου, τίμησε τον Πολιούχο της. Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον προαύλιο χώρο του φερώνυμου περικαλλούς πετρόκτιστου Ιερού Ναού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς...
17 Μαΐου, 2022 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 14:46

Η Καρύταινα τίμησε τον Πολιούχο της (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Καρύταινα τίμησε τον Πολιούχο της (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως εόρτασε σήμερα η Εκκλησία και η Καρύταινα Αρκαδίας, που είναι και γενέτειρα του Αγίου, τίμησε τον Πολιούχο της.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον προαύλιο χώρο του φερώνυμου περικαλλούς πετρόκτιστου Ιερού Ναού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου. Είχε προηγηθεί λιτάνευση στους δρόμους του χωριού αποτμήματος των ιερών λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει κάθε χριστιανός από τον βίο του τιμώμενου Αγίου, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Καρύταινα να βρίσκεται πάντα υπό την προστασία του Πολιούχου της.

Την κυριώνυμη ημέρα, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο προαύλιο ο Εσπερινός λόγω καθίζησης

Σημειώνεται ότι ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του πανηγυρίσαντα Ιερού Ναού, επειδή λόγω καθιζήσεων του υπεδάφους, έχει υποστεί μεγάλες ρωγμές και έχει καταστεί σεισμικά επικίνδυνος. Ήδη εκπονείται μελέτη αποκατάστασης και στη συνέχεια θα αναζητηθούν χορηγοί ή χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του επιβεβλημένου αυτού έργου.

(Φωτογραφίες από τον Εσπερινό: Δημήτρος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων