06/12/2022 06/12/2022 Την πρώτη Ιερατική Σύναξη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, στην ιστορική και γραφική Στεμνίτσα Γορτυνίας. Της Ιερατικής Συνάξεως είχε προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας για να τιμηθεί ο τοπικός Άγιος Θεόκλητος Λακεδαιμονίας στην Δημητσάνα, στην οποία μετείχαν και οι μαθητές των σχολείων της πόλης. Στην Ιερατική Σύναξη προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 19:11

Πρώτη Ιερατική Σύναξη από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος στην ιστορική Στεμνίτσα

Διαδώστε:
Πρώτη Ιερατική Σύναξη από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος στην ιστορική Στεμνίτσα

Την πρώτη Ιερατική Σύναξη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, στην ιστορική και γραφική Στεμνίτσα Γορτυνίας. Της Ιερατικής Συνάξεως είχε προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας για να τιμηθεί ο τοπικός Άγιος Θεόκλητος Λακεδαιμονίας στην Δημητσάνα, στην οποία μετείχαν και οι μαθητές των σχολείων της πόλης.

Στην Ιερατική Σύναξη προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση για την σχέση των κληρικών και των λαϊκών με τον Ποιμενάρχη τους. Έβαλε με ιδιαίτερο τρόπο τα θεμέλια αλλά και το πλαίσιο της Πατερικής διδασκαλίας περί του θέματος.

Ειδικότερα στηρίχθηκε σε έργα του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, τις θέσεις του οποίου θαύμασαν όλοι οι κληρικοί της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος με τρόπο απλό εξήγησε δύσκολες θεολογικές έννοιες και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους την συνοδοιπορία στο ποιμαντικό έργο.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες για την παρουσία όλων και προέτρεψε για μια πνευματική πορεία για την βίωση των Χριστουγέννων. Σε όλους δώρισε ένα καλαίσθητο Ιερατικό των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου Στεμνίτσας προσέφερε κέρασμα τους κληρικούς με την φροντίδα του εφημερίου του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αγγελίδη και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρώτη επικοινωνία με τον Αρχιερέα και διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στο νέο και δύσκολο ποιμαντικό του έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων