18/11/2021 18/11/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μετά την πρόσκληση του Μητροπολίτου κ.κ. Ιερεμίου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, είχε ένα ξεχωριστό διήμερο την 16 ην και 17 ην Νοεμβρίου 2021. Την Μητρόπολη και τον τόπο που βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Γέροντα π. Ανανία Κουστένη, το χωριό Καρκαλού Γορτυνίας, επισκέφθηκε προκειμένου...
18 Νοεμβρίου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2021 - 16:46

Στον τάφο του π. Ανανία Κουστένη στο χωριό Καρκαλού

Διαδώστε:
Στον τάφο του π. Ανανία Κουστένη στο χωριό Καρκαλού

Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μετά την πρόσκληση του Μητροπολίτου κ.κ. Ιερεμίου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, είχε ένα ξεχωριστό διήμερο την 16 ην και 17 ην Νοεμβρίου 2021. Την Μητρόπολη και τον τόπο που βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Γέροντα π. Ανανία Κουστένη, το χωριό Καρκαλού Γορτυνίας, επισκέφθηκε προκειμένου να τελέσει το Μνημόσυνό του, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συγκινημένος προέστη της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος εκ του ευλαβεστάτου και καλλιφώνου Διακόνου του, π. Ιωάννου και εκ μέρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως εκ του Πρωτοσυγκέλλου π. Ιάκωβου Κανάκη και του Ιεροκήρυκα π. Αυγουστίνου Καραμπά.

Μετά την Θεία Ευχαριστία και προ του μνημοσύνου, μίλησε καρδιακά για τον μακαριστό Γέροντα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και τώρα που έχει φύγει από τη ζωή, πηγαίνει στη φωτογραφία του, στην εικόνα του, σε όποια δυσκολία του συμβαίνει και τον παρακαλεί για τη λύση του ζητήματός του. Τον νοιώθει δε να είναι παρόν. Υπογράμμισε επίσης, ότι ο Γέροντας είχε πνευματικό τον Άγιο Πορφύριο και ακολουθούσε στην ποιμαντική του τα βήματά του και την αγία βιωτή του. Είναι ο άνθρωπος, όπως είπε, που δέχθηκε κάθε αμαρτωλό, έπασχε μαζί του, μέχρι να τον «ενώσει» με το Χριστό. Πραγματικά, μεταμόρφωσε τα Εξάρχεια, τη δύσκολη αυτή περιοχή των Αθηνών. Στο πετραχήλι του βρήκαν ψυχική ανάπαυση και ελπίδα χιλιάδες ψυχές. Οι συγγενείς του μακαριστού, οι οποίοι παρέστησαν στο ιερό μνημόσυνο, ο αγαπημένος ιεροψάλτης του Θεόδωρος, ο φροντιστής του Ιερού Ναού, τον οποίο ο ίδιος έκτισε και επιμελήθηκε, Απόστολος, αλλά και τα πνευματικά του παιδιά συγκινήθηκαν βαθιά από τον λόγο του Σεβασμιωτάτου και τον ευχαρίστησαν από καρδιάς.

Με την ευκαιρία της παραμονής του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ύδρας στην Επαρχία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κερνίτσας, όπου αφού προσκύνησε το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας και ανέπεμψε δέηση για τους χριστιανούς της Μητροπόλεώς του, αλλά και της Μητροπόλεώς, ομίλησε πνευματικά στην Αδελφότητα της Μονής. Επίσης, επισκέφθηκε το Μετόχι της Μονής στην Ελάτη.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου έδωσε περισσή ευλογία και ιδιαίτερη χαρά στον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, στους Κληρικούς, στις Μοναχές, αλλά και στους λαϊκούς αδελφούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων