08/11/2022 08/11/2022 Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Δημητσάνα θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.  Τον νέο Ποιμενάρχη θα υποδεχθούν στην πλατεία Δημητσάνας στις 12.30 ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, μαζί με όλες τις αρχές του τόπου, τον Ιερό κλήρο και τον...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 14:39

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Δημητσάνα θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου. 

Τον νέο Ποιμενάρχη θα υποδεχθούν στην πλατεία Δημητσάνας στις 12.30 ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, μαζί με όλες τις αρχές του τόπου, τον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό και ο μεν Τοποτηρητής θα του παραδώσει την Ποιμαντορική ράβδο, ο δε Δήμαρχος Γορτυνίας θα τον καλωσορίσει με σύντομη προσφώνηση, ενώ ο νέος Μητροπολίτης θα απαντήσει καταλλήλως.

Εν συνεχεία και εν πομπή, προηγουμένης της Φιλαρμονικής και πλαισιούμενη από άγημα του στρατού θα μεταβούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Κυριακής, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρονίσεως παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της τελετής ο Νέος Μητροπολίτης θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές των Αρχών και του λαού στον Ιερό Ναό, ενώ στις θύρες τις εξόδου θα προσφερθούν τα γλυκίσματα.

Διαβάστε επίσης:

Το ΦΕΚ με την αναγνώριση των νέων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Γόρτυνος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων