26/05/2023 26/05/2023 “Στην Ελλάδα η ορθόδοξη εκκλησία είναι εκκλησία. Δεν θα γίνει ποτέ κόμμα. Δεν θέλουμε ποτέ την κοσμική εξουσία”, αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, και στους δημοσιογράφους, Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα και απάντησε...
26 Μαΐου, 2023 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 14:37

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι Εκκλησία και δεν θα γίνει ποτέ κόμμα”

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι Εκκλησία και δεν θα γίνει ποτέ κόμμα”

“Στην Ελλάδα η ορθόδοξη εκκλησία είναι εκκλησία. Δεν θα γίνει ποτέ κόμμα. Δεν θέλουμε ποτέ την κοσμική εξουσία”, αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, και στους δημοσιογράφους, Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που άπτονται της επικαιρότητας.

“Νομίζω λοιπόν ότι ο ρόλος ο δικός μας είναι καθαρά η εννοποιητική δύναμη που πρέπει να είμαστε μέσα στην Ελληνική κοινωνία, να κρατήσουμε τους διακριτούς ρόλους και να μη μετατραπούμε ποτέ σε κόμμα ή κάνεις να μη μας δωρίσει σε κάποιο κόμμα. Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε καθόλου κοσμική εξουσία. Θέλουμε να κρατήσουμε τον πνευματικό μας ρόλο. Κανείς να μη μας δωρίσει και κανείς να μην οδηγήσει τα πράγματα ποτέ αλίμονο η εκκλησία στον τόπο μας να μετατραπεί σε κόμμα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό και εντελώς διχαστικό. Νομίζω ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το Ιράν. Εκεί πλέον έχουμε μία πλήρη επικράτηση θεοκρατική. Εκεί πλέον οι μουλάδες έχουν στα χέρια τους την εξουσία”, ανέφερε σε σημείο της συνέντευξής του.

“Στην Ελλάδα η ορθόδοξη εκκλησία είναι εκκλησία. Δεν θα γίνει ποτέ κόμμα. Δεν θέλουμε ποτέ την κοσμική εξουσία. Θέλουμε να έχουμε μία συναλληλία. Ξέρουμε ποιός είναι ο ρόλος μας μέσα στο λαό. Ξέρουμε ποιά είναι η παράδοσή μας και θα σταθούμε πάντοτε άξια αυτής της αποστολής που είναι να φέρουμε το Ευαγγέλιο στις ψυχές των ανθρώπων, να κρατήσουμε την ενότητα των ορθοδόξων πιστών και την ακρίβεια της πίστεως μας. Μόνο αυτό μας αρμόζει. Κανείς δεν πρέπει να μας οικειοποιηθεί και ποτέ να μην πέσουμε στον πειρασμό εμείς να μετατραπούμε σε κόμμα. Γιατί μετά και αυτός είναι ο κίνδυνος θα δείτε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες ήταν πολύ εφήμερες πάντοτε. Και αν μάλιστα υπάρξει και μια γραφικότητα θα είναι κρίμα να αδικηθούν οι χριστιανοί μας και να θεωρούνται γραφικοί. Γιατί έτσι κάποιοι θα στερήσουν από τον χριστιανό την ομολογία του. Θα ντρέπεται να πει ότι είναι Χριστιανός. Η δημοκρατία μας αντέχει και η εκκλησία αντέχει. Εγώ αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω. Μην ταυτήσετε αυτούς με την εκκλησία. Μη μας φορτώσετε ένα τέτοιο βάρος. Δεν αξίζει στους ιερείς μας, ούτε στους επισκόπους μας”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων