24/02/2020 25/02/2020 Πως να μην παρατηρήσεις το καμάρι και τη χαρά αυτού του νέου παιδιού για τον Χριστό και την εκκλησία; Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, του ομωνύμου χωρίου του Πηλίου, λειτούργησε, την Κυριακή των Απόκρεω (23/2), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προεχείρησε σε...
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 11:05

Ένας μαθητής της Β’ Λυκείου με καμάρι για τον Χριστό

Διαδώστε:
Ένας μαθητής της Β’ Λυκείου με καμάρι για τον Χριστό

Πως να μην παρατηρήσεις το καμάρι και τη χαρά αυτού του νέου παιδιού για τον Χριστό και την εκκλησία; Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, του ομωνύμου χωρίου του Πηλίου, λειτούργησε, την Κυριακή των Απόκρεω (23/2), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον Μαθητή της Β΄ Λυκείου, Αντώνιο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος διακονεί σταθερά στον Ναό.

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ποιμαντική των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, η οποία συστηματικά καλλιεργείται στην Τοπική μας Εκκλησία, με την ευθύνη του εκάστοτε Αρχιδιακόνου. «Με την Χειροθεσία», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «τα παιδιά αυτά λαμβάνουν χάρη Θεού και την ευκαιρία να συγκροτούν μία ομάδα, που έχει ευκαιρίες πνευματικού καταρτισμού, προσκυνηματικών εξορμήσεων, αλλά και διακονίας του Ιερέως και του Επισκόπου, κατά την Θεία Λατρεία. Τα παιδιά αυτά αγαπούν την Θεία Λατρεία, σέβονται το Άγιο Βήμα, εμπνέονται από τα καλά παραδείγματα των Ιερέων μας κι έτσι προγεύονται των αγαθών της Λειτουργικής ζωής».

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στον άμισθο Εφημέριο του Ναού, τον π. Στέφανο Κολυνδρίνη, που τον χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, καθώς διακονεί με την καρδιά του και δείχνει πώς η Εκκλησία μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες συνθήκες, σε σχέση με το Κράτος».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να δοξάζουν τον Θεό για τον Ιερέα τους, «ο οποίος λειτουργεί και ως παράδειγμα για τα παιδιά που έχει κοντά του, όπως ο νέος Αναγνώστης». Ζήτησε, επίσης, από τον νεοχειροθετηθέντα να διατηρήσει την επιμέλειά του στα μαθήματα του σχολείου του και να γίνεται παράδειγμα ήθους, αγνότητας και καθαρότητας για τους συμμαθητές του. Τέλος, συνεχάρη και τους γονείς του, γιατί εμπιστεύονται το παιδί τους στην Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων