13/04/2019 13/04/2019 Στιγμές μεγάλης χαράς και ευφροσύνης γνώρισε σήμερα η Ν. Αγχίαλος, καθώς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η Χειροτονία ενός νέου εγγάμου Διακόνου της Τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για τον π. Νικόλαο Μακαντάση, υιό του Εφημερίου του Ναού Πρωτ. Αθανασίου, ο οποίος σε ηλικία 27 ετών εισήλθε στις...
13 Απριλίου, 2019 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2019 - 14:44

Γιος κληρικού χειροτονήθηκε διάκος στη Ν. Αγχίαλο

Διαδώστε:
Γιος κληρικού χειροτονήθηκε διάκος στη Ν. Αγχίαλο

Στιγμές μεγάλης χαράς και ευφροσύνης γνώρισε σήμερα η Ν. Αγχίαλος, καθώς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η Χειροτονία ενός νέου εγγάμου Διακόνου της Τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για τον π. Νικόλαο Μακαντάση, υιό του Εφημερίου του Ναού Πρωτ. Αθανασίου, ο οποίος σε ηλικία 27 ετών εισήλθε στις τάξεις του ιερού Κλήρου, υλοποιώντας το όνειρο όλης του της ζωής.

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη πλαισίωσαν δεκάδες Κληρικοί από την Τοπική μας Εκκλησία και τις Ιερές Μητροπόλεις Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας και Φωκίδος. Παρέστησαν δε, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι των Αρχών και μέγα πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για το γεγονός της εισαγωγής στον ιερό Κλήρο ενός υιού, αλλά και γαμβρού εκλεκτών Κληρικών μας, τον οποίο γνώρισε μικρό παιδί, όταν ανέλαβε τα ηνία της Τοπικής μας Εκκλησίας, πριν 21 χρόνια: «γνωρίζω πολύ καλά», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «τί σημαίνει, ένας τέτοιος νέος, με πρότυπα οικογενειακά, που μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία, να εισέρχεται στην Ιερωσύνη και μάλιστα, σε μια τραγική εποχή. Αλλά, όπου περισσεύει η αμαρτία υπερπερισσεύει η Χάρις. Και αυτό το ζούμε την περίοδο της κρίσης στην πατρίδα μας. Ποιος θα περίμενε ότι κάποιοι θα υποτιμούσαν σε τέτοιο βαθμό τους Ιερείς μας, που είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας. Όμως, διαπιστώσαμε, τον ίδιο καιρό, ότι ο λαός μας συμπαραστάθηκε, βλέποντας την αδικία, που πήγε να συμβεί και ακόμα ίσως εκκρεμεί, και αγκάλιασε τους Ιερείς του, γιατί ξέρει τί σημαίνει Παπάς στον τόπο μας και θυμίζει Ορθοδοξία και Ελλάδα».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο Ίδρυμα Συμπαραστάσεως των αμίσθων Κληρικών, που συνέστησε η Μητρόπολη Δημητριάδος και επαίνεσε εκείνους, όπως και ο νέος Διάκονος, που εισέρχονται στον ιερό Κλήρο, χωρίς την Κρατική εξασφάλιση, «έχοντας άγκυρα ελπίδος τον Ιησού Χριστό. Ο Χριστός ζει και η Εκκλησία παραμένει μάνα αυτού του λαού… κρατούμε ζωντανή την ενότητα και ελπίζουμε και οι πολιτικοί μας να το εκτιμήσουν αυτό. Αλίμονο, όμως, κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να χάσουμε αυτό το δώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τόπο μας, γεγονός ακατανόητο, καρπός αδιανόητων εμμονών».

Ο Ποιμενάρχης κάλεσε τον νέο Κληρικό να μην ξεχάσει ποτέ ότι «όλοι μας παραμένουμε πάντοτε διάκονοι του λαού μας και ότι ανήκουμε στην Εκκλησία, δεν μας ανήκει η Εκκλησία». Τέλος, εξήρε την συμβολή του π. Αθανασίου στην διαμόρφωση του παιδιού του, στο εκλεκτό παράδειγμα βίου, που του προσέφερε, ο ίδιος και η Πρεσβυτέρα του και ζήτησε από τον νέο Διάκονο να συνεχίζει την παράδοση, που παραλαμβάνει και να έχει επίγνωση ότι αυτό που σήμερα λαμβάνει είναι ανεκτίμητο δώρο του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων