19/04/2021 19/04/2021 Για τις λειτουργίες των Εκκλησιών κατά τη διάρκεια της εορτής του Πάσχα και το αίτημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε ότι πρέπει η Ανάσταση να γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα κανονικά. «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει αύριο, όμως έχει ήδη στείλει...
19 Απριλίου, 2021 - 20:26

“Η Ανάσταση πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα”

Διαδώστε:
“Η Ανάσταση πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα”

Για τις λειτουργίες των Εκκλησιών κατά τη διάρκεια της εορτής του Πάσχα και το αίτημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε ότι πρέπει η Ανάσταση να γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα κανονικά.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει αύριο, όμως έχει ήδη στείλει επιστολή προς την υπουργό ένα μήνα πριν, θέτοντας τα αιτήματά της» σημείωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μιλώντας στο Live News, τονίζοντας ότι οι ιεράρχες βλέπουν με χαρά να υλοποιούνται κάποια από αυτά.

«Δεν θα έχουμε αυτό που είχαμε τις άλλες χρονιές, αλλά θα μπορεί να είναι με μέτρο, με συνεννόηση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, ενώ έχουμε και τους αίθριους χώρους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και ζητάμε να έχουμε και το διευρυμένο ωράριο» συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγνάτιο, η Ανάσταση θα πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς όπως είπε, αν γίνει νωρίτερα, θα επικρατήσει αναστάτωση στους δρόμους, ενώ συμπλήρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα μπορεί να γίνει μια περιφορά του Επιταφίου κοντά στο ναό.

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων