16/05/2019 16/05/2019 Την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα έχει την ευλογία να φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου Εορτασμού των Αγίων, από τις 19 έως και τις 26 Μαΐου τ. έ. Το γεγονός της εξόδου του Ιερού...
16 Μαΐου, 2019 - 18:30

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από το Άγιο Όρος στον Βόλο

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από το Άγιο Όρος στον Βόλο

Την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα έχει την ευλογία να φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου Εορτασμού των Αγίων, από τις 19 έως και τις 26 Μαΐου τ. έ.

Το γεγονός της εξόδου του Ιερού αυτού θησαυρίσματος της Παναγίας μας αποτελεί ιστορικό γεγονός και μέγιστη ευλογία για όλη τη Θεσσαλία!

Η έλευση της Ιεράς Εικόνος θα γίνει διά θαλάσσης την Κυριακή 19/5, στις 6μ.μ., και θα την υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, στο Λιμάνι, πλησίον του Ιερού Ναού.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και θα πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικού περιεχομένου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα παραμένει ανοιχτός από τις 7π.μ. έως τις 10μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

19-26 ΜΑΪΟΥ 2019

Υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Περιώνυμο Περιβόλι της Παναγίας μας, στο Άγιο Όρος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2019

6μ.μ. Υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Περιώνυμο Περιβόλι της Παναγίας μας, στο Άγιο Όρος. Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, θα υποδεχθεί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού στο Λιμάνι πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα ακολουθήσει Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού.

7μ.μ.  Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

8μ.μ. – 00.30π.μ. Ιερά Αγρυπνία. Θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2019

7.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

7μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία του Βόλου.

Αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.

9.30μ.μ.- 00.30π.μ. Ιερά Αγρυπνία. Θα προεξάρχει ο Πρωτ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2019

7π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

5μ.μ. Ιερά Παράκληση προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

6μ.μ.Μεθέορτος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

7.15μ.μ. 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων Μαγνησίας.

Μεγάλη Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή 50 και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός».

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2019

(ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ)

7.30π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

6.30μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο. Θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Δημητριάδος.

9μ.μ. Απόδειπνο.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2019

7.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

6.30μ.μ.Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ομιλία από τον Αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

9μ.μ. Απόδειπνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2019

7.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει ο Πρωτ. Απόστολος Κόκκορης.

12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

6.30μ.μ.Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Αφιέρωμα στήν Ιεραποστολή: Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει». Η φιλανθρωπική ομάδα «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα παρουσιάσει τη δράση της στην Ουγκάντα. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση και εθελοντές των αποστολών στην Ουγκάντα. Προβολή φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού.

9μ.μ. Απόδειπνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ 2019

7.30π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο των προαπελθόντων  Ιερέων, Ιεροψαλτών, Επιτρόπων, Συνεργατών, Δωρητών και Ευεργετών του Ιερού Ναού. Θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος.

12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

6.30μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

7.30μ.μ. Ομιλία από τον Αρχιμ. Χριστόδουλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, με θέμα: «Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη»

9μ.μ. – 00.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία. Θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Θα προεξάρχει και θα ομιλησει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Χριστόδουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

11π.μ. Αναχώρηση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων