11/08/2020 11/08/2020 Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της περιοδικής έκδοσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Πληροφόρηση» (Ιουνίου – Αυγούστου 2020), που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Στην 1η σελίδα του δημοσιεύεται το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ εντός υπάρχουν κι άλλα άρθρα αφιερωμένα στην Παναγία, αλλά και στην Επανάσταση του...
11 Αυγούστου, 2020 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 15:46

Η «Πληροφόρηση» του καλοκαιριού αφιερωμένη στην Παναγία

Διαδώστε:
Η «Πληροφόρηση» του καλοκαιριού αφιερωμένη στην Παναγία

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της περιοδικής έκδοσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Πληροφόρηση» (Ιουνίου – Αυγούστου 2020), που είναι αφιερωμένο στην Παναγία.

Στην 1η σελίδα του δημοσιεύεται το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ εντός υπάρχουν κι άλλα άρθρα αφιερωμένα στην Παναγία, αλλά και στην Επανάσταση του 1821, με ειδική αναφορά στον ήρωα Ρήγα Βελεστινλή, που αποτελεί το καύχημα της περιοχής. Παράλληλα, δημοσιεύεται άρθρο για την Αγία Σοφία, το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας και αντιαιρετικό κείμενο που μιλά για τις πνευματικές εμπειρίες των Αγίων εν αντιθέσει με τις εκστατικές καταστάσεις των Πεντηκοστιανών.

Αναλυτικά, στην νέα «Πληροφόρηση» γράφουν, επίσης:

Ο Πρωτ. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βόλου, με θέμα «Η Μητέρα της σιωπής»,

Η Δασκάλα Φιλίτσα Μουρτζοπούλου, με θέμα «Χριστιανών η προστάτις…»,

Ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, με θέμα «Η Ελληνορθόδοξη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή» και

Ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, με θέμα «Σπίτι Γαλήνης Ευαγγελιστρίας: 40 χρόνια προσφοράς».

Στην νέα «Πληροφόρηση» δημοσιεύεται, επίσης, σύνοψη της διαδικτυακής διάλεξης, σε συνέδριο της «Μαγνήτων Κιβωτού» του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο του Σεβ. κ. Ιγνατίου, με θέμα «Η Αγία Σοφία στην υπηρεσία της αλαζονείας και της μισαλλοδοξίας».

Στην καθιερωμένη Αντιαιρετική στήλη γράφει ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, με θέμα «Οι Πνευματικές εμπειρίες των Αγίων και οι εκστατικές καταστάσεις των Πεντηκοστιανών», ενώ επτασέλιδο αφιερώνεται σε ειδήσεις από τις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας το τελευταίο τρίμηνο, συνοδευόμενες από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων