24/05/2019 24/05/2019 Την Τρίτη 28 Μαϊου 2019 στις 6.30μ.μ, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο ιερός κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός Λαός, θα υποδεχθούν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Εύβοιας.   Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Το ιερό κειμήλιο είναι...
24 Μαΐου, 2019 - 10:32

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Ανάληψη

Διαδώστε:
Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Ανάληψη

Την Τρίτη 28 Μαϊου 2019 στις 6.30μ.μ, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο ιερός κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός Λαός, θα υποδεχθούν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Εύβοιας.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Το ιερό κειμήλιο είναι αγαπητό σε όλη την Ορθοδοξία, εξαιτίας των πολλών θαυμάτων που επιτελούνται από αυτό, είτε προσωπικά σε πιστούς, που το προσκυνούν, είτε σε περιστάσεις δύσκολες για ολόκληρες περιοχές. Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος άσκησε και διέπρεψε και ο σύγχρονος μεγάλος Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης. Έτσι, είναι διπλή η ευλογία, καθώς η προσκύνηση της Τιμίας Κάρας είναι απότιση φόρου τιμής και στον Άγιο Ιάκωβο, που ευλαβείτο ιδιαιτέρως τον Όσιο Δαυίδ και τον θεωρούσε προστάτη του.

Η Τιμία Κάρα θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου μέχρι το Σάββατο 1/6. Καθημερινά θα τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία (7.30 – 9.30) και το απόγευμα Εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Διονύσιο (6-8).

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 5μ.μ. μέχρι τις 9μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων