30/03/2023 30/03/2023 Στη Μακρινίτσα, στο μπαλκόνι του Πηλίου, εκεί όπου κανείς αγναντεύει τον όμορφο Βόλο και τον Παγασητικό, η αγάπη των ανθρώπων για το Θεό έκτισε ναούς και εξωκλήσια. Σε αυτόν τον όμορφο τόπο μπορεί να δει κανείς την ομορφιά της φύσης αλλά και να επισκεφθεί όμορφους θρησκευτικούς τόπους. Έτσι ξεκίνησε μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι επισκέπτες,...
30 Μαρτίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 15:40

Μακρινίτσα: Εμπειρία ξενάγησης στο “μπαλκόνι” του Πηλίου

Διαδώστε:
Μακρινίτσα: Εμπειρία ξενάγησης στο “μπαλκόνι” του Πηλίου

Στη Μακρινίτσα, στο μπαλκόνι του Πηλίου, εκεί όπου κανείς αγναντεύει τον όμορφο Βόλο και τον Παγασητικό, η αγάπη των ανθρώπων για το Θεό έκτισε ναούς και εξωκλήσια.

Σε αυτόν τον όμορφο τόπο μπορεί να δει κανείς την ομορφιά της φύσης αλλά και να επισκεφθεί όμορφους θρησκευτικούς τόπους.

Έτσι ξεκίνησε μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι επισκέπτες, εκτός από το Βυζαντινό Μουσείο, που κανείς μπορεί να θαυμάσει βυζαντινές εικόνες και ιερά σκεύη, καθώς και τα μοναδικά λάβαρα (ιεροσολυμίτικα), συνεχίζει περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού, φτάνοντας στον περίλαμπρο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος περιστοιχίζεται από όμορφα εξωκλήσια, καθώς και τον μοναδικό διπλό ναό των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου που υπήρξε το κρυφό σχολειό την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Φτάνοντας στην πλατεία θαυμάζουμε τον πέτρινο Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Αυτή την υπέροχη εμπειρία έχουν ήδη αρχίσει να την ζούνε οι επισκέπτες της Μακρινίτσας με τη βοήθεια ξεναγού, καθώς και να ακούνε την υπέροχη ιστορία της περιοχής.

Τις ομορφιές αυτού του τόπου μπορεί κανείς να θαυμάσει με επίσκεψή του κάθε Σάββατο στις 11.30.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας στο τηλέφωνο: 24280-90016.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων