19/05/2019 19/05/2019 Στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη επιτυχία, η γιορτή λήξης των κατηχητικών μας σχολείων για τα αγόρια και τα κορίτσια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που είχε ως θέμα «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Κάθε μια από τις ενορίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσίασαν τα έθιμα και στοιχεία της παράδοσης του λαού μας, όπως τηρούνται...
19 Μαΐου, 2019 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 7:29

Μητρ. Δημητριάδος: “Έχουμε την πιο όμορφη πατρίδα”

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: “Έχουμε την πιο όμορφη πατρίδα”

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη επιτυχία, η γιορτή λήξης των κατηχητικών μας σχολείων για τα αγόρια και τα κορίτσια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που είχε ως θέμα «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Κάθε μια από τις ενορίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσίασαν τα έθιμα και στοιχεία της παράδοσης του λαού μας, όπως τηρούνται στην περιοχή μας, αλλά και σε συγκεκριμένα μέρη της πατρίδας μας. Το Συνεδριακό μας Κέντρο κατακλύστηκε από τα μικρά κατηχητόπουλά μας, τα οποία καμάρωσαν και χειροκρότησαν θερμά οι γονείς τους.

Κλείνοντας την γιορτή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους συντελεστές της και τόνισε ότι «έχουμε την πιο όμορφη πατρίδα. Είναι η πατρίδα των Αγίων, των ηρώων, των Μαρτύρων, της Ορθοδοξίας μας. Αυτό θέλουμε να μάθουν τα παιδιά μας». Ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην Τοπική μας Εκκλησία: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο στα παιδιά σας», τόνισε, «να μάθουν να αγαπούν τον Θεό, το ένα το άλλο, την προσευχή και την πατρίδα τους. Αυτό είναι το μέλλον τους. Είναι το δικό σας δώρο και η δική μας προσπάθεια, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους υπευθύνους Ιερείς, τους κατηχητές και τις κατηχήτριές μας και κάλεσε όλους σε προσευχή για τις ψυχές των μικρών κατηχητόπουλων και της κατηχήτριάς τους που βρήκαν τραγικό θάνατο, προ ημερών, από ακραίους ισλαμιστές, στην κεντρική Συρία! «Είναι Μάρτυρες του Χριστού. Ο κόσμος αλλάζει, αλλά στον τόπο μας θα μείνουμε ενωμένοι μόνον χάρη στην ορθόδοξη πίστη μας».

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, κάλεσε τα παιδιά μας να συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου και ανανέωσε την συνάντηση μαζί τους για το ερχόμενο Φθινόπωρο στις ενοριακές παιδικές συντροφιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων