16/03/2023 16/03/2023 Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. “Χαῖρε, ὄχημα πανάγιον τοῦ ἐπὶ τῶν Χερουβείμ. Χαιρετίζουμε την Παναγία στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, μ’αυτή τη φράση που ξαφνιάζει, γιατί ο υμνωδός την ονομάζει όχημα. Είναι δηλαδή αυτή, χάρη στην οποία μεταφέρεται...
16 Μαρτίου, 2023 - 22:02

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

“Χαῖρε, ὄχημα πανάγιον τοῦ ἐπὶ τῶν Χερουβείμ.

Χαιρετίζουμε την Παναγία στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, μ’αυτή τη φράση που ξαφνιάζει, γιατί ο υμνωδός την ονομάζει όχημα. Είναι δηλαδή αυτή, χάρη στην οποία μεταφέρεται ο Χριστός από τον ουρανό στη γη, για να χαρίσει σε όλους μας, Αυτόν που μας μεταφέρει από τη γη στον ουρανό. Γιατί είναι η Παναγία μητέρα του Κυρίου μας, χάρις στην οποία μπορούμε να είμαστε χριστοφόροι και να γευτούμε τη χαρά του Παραδείσου, να γίνουμε κληρονόμοι της Βασιλείας Του. Μας ονομάζει αδελφούς, μας δίδει τη Χάρη, μας χαρίζει τη σωτηρία. Χαιρετίζουμε την Παναγία που μεσιτεύει για μας στον Χριστό, Αυτόν που μας ανεβάζει στον ουρανό.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων