08/08/2022 08/08/2022 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας. Σε αυτό το βίντεο, ομιλεί για την Παναγία την Καρδιώτισσα.    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος: “Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Καρδιώτισσας. Λέγεται έτσι γιατί ο...
08 Αυγούστου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 20:41

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60”: Η Παναγία η Καρδιώτισσα

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60”: Η Παναγία η Καρδιώτισσα

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας. Σε αυτό το βίντεο, ομιλεί για την Παναγία την Καρδιώτισσα.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος:

“Μιά ξεχωριστή εικόνα της Παναγίας μας είναι αυτή της Καρδιώτισσας. Λέγεται έτσι γιατί ο Χριστός, όπως στη Γλυκοφιλούσα αγκαλιάζει την Παναγία αλλά είναι στραμμένος ολόκληρος προς αυτή και ενώνονται οι δυό καρδιές τους. Ακουμπάει στην καρδιά της Παναγίας. απλώνει όμως τα χέρια Του, σε σχήμα Σταυρού. Έτσι φαίνεται η θυσία που έρχεται, η σταυρική θυσία. γιατί επάνω στον Σταυρό, ο Χριστός, καλεί όλους να γίνουμε μιμητές θυσίας και προσφοράς. Ο ίδιος έφτασε στο έσχατο σημείο της ταπείνωσης της ανθρώπινης, και εμείς καλούμεθα να πορευθούμε με μιά σταυρική πορεία προσφοράς προς τον κάθε άνθρωπο και ενότητας με τον Θεό, με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Η Παναγία, είναι η Καρδιώτισσα που καλεί τις καρδιές μας να είναι ενωμένες με τον Χριστό”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων