06/05/2022 06/05/2022 Με αφορμή τα γεγονότα της επερχόμενης Κυριακής των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Ακόμα κι αν υπάρχει ο λίθος της αμφιβολίας, αν υπάρχει ο λίθος του φόβου για το κοινωνικό περιβάλλον, ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε. Είναι μιά πορεία, που όταν έχει...
06 Μαΐου, 2022 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 14:11

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή των Μυροφόρων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Κυριακή των Μυροφόρων

Με αφορμή τα γεγονότα της επερχόμενης Κυριακής των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανήρτησε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Ακόμα κι αν υπάρχει ο λίθος της αμφιβολίας, αν υπάρχει ο λίθος του φόβου για το κοινωνικό περιβάλλον, ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε. Είναι μιά πορεία, που όταν έχει Αγάπη, Πίστη και Αφοσίωση, θα μας οδηγήσει στον Αναστημένο Ιησού, στην Αναστάσιμη Ζωή, Αμήν!»

 

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει τα εξής:

«Χριστός Ανέστη!
Τρίτη Κυριακή από την Ανάσταση του Χριστού και η Εκκλησία μας, την αφιερώνει σ’αυτούς που φρόντισαν τον Ιησού μετά τη Σταύρωση. Στους μαθητές που ζήτησαν να ενταφιάσουν τον Χριστό.
Έκαναν αυτό, που κανείς άλλος δεν τολμούσε εκείνη την ώρα. Και οι μαθήτριες, ενώ ήξεραν ότι δεν θα μπορούσαν να αποκυλίσουν τον λίθο. Όλοι είχανε τρία στοιχεία: πρώτα-πρώτα την Αγάπη που πήγαζε από την Πίστη τους στον Χριστό, και τέλος την ειλικρινή Αφοσίωση, στοιχεία που τα έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, εάν θέλει να φτάσει μέχρι την Ανάσταση του Χριστού. Ακόμα κι αν υπάρχει ο λίθος της αμφιβολίας, αν υπάρχει ο λίθος του φόβου για το κοινωνικό περιβάλλον, ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε. Είναι μιά πορεία, που όταν έχει Αγάπη, Πίστη και Αφοσίωση, θα μας οδηγήσει στον Αναστημένο Ιησού, στην Αναστάσιμη Ζωή, Αμήν!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων