26/06/2022 26/06/2022 Ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ανήρτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την Κυριακή Β’ Ματθαίου και την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην κλήση των μαθητών από τον Ιησού. «Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων! Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται στους πρώτους μαθητές Του. Είναι απλοί ψαράδες...
26 Ιουνίου, 2022 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 11:12

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για το κάλεσμα των μαθητών από τον Ιησού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για το κάλεσμα των μαθητών από τον Ιησού

Ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ανήρτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την Κυριακή Β’ Ματθαίου και την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην κλήση των μαθητών από τον Ιησού.

«Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων! Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται στους πρώτους μαθητές Του. Είναι απλοί ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ, εκεί στην Γαλιλαία, που περίσσευε η αμαρτία, όμως υπήρχανε ψυχές, αγνές, καθαρές. Άνθρωποι που ήθελαν και περίμεναν την Αλήθεια. Αυτοί που διάβασαν τους προφήτες και ήξεραν ότι έρχεται ο Μεσσίας, έτοιμοι να τον ακολουθήσουν. Και τον εμπιστεύτηκαν. Μέχρι και σήμερα ο Χριστός έρχεται και καλεί και πάλι μαθητές κοντά Του. Τους θέλει με απλότητα, με υπομονή, με καθαρότητα. Γίνονται Απόστολοι Χριστού, και φέρνουν το άγγελμα της χαράς σε όλους τους ανθρώπους. Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή. Και σήμερα υπάρχουν ψυχές που ανταποκρίνονται. Είναι αυτοί που συνεχίζουν το έργο της Εκκλησίας, το έργο του Χριστού στον κόσμο.», αναφέρει στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων