26/11/2022 26/11/2022 Μήνυμα προσφορά έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προς όλους, προκειμένου να συνεισφέρουν και φέτος στο φιλανθρωπικό δίκτυο της Ιεράς Μητρόπολης ενόψει των Χριστουγέννων. Το μήνυμα του Μητροπολίτης Δημητριάδος Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, Παιδιά μου εν Κυρίω Αγαπημένα, «διάδος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ» (Λκ 18, 22) Τα λόγια αυτά ακούσαμε στο...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 9:21

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον Έρανο Αγάπης 2022

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον Έρανο Αγάπης 2022

Μήνυμα προσφορά έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προς όλους, προκειμένου να συνεισφέρουν και φέτος στο φιλανθρωπικό δίκτυο της Ιεράς Μητρόπολης ενόψει των Χριστουγέννων.

Το μήνυμα του Μητροπολίτης Δημητριάδος

Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί,

Παιδιά μου εν Κυρίω Αγαπημένα,

«διάδος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ» (Λκ 18, 22)

Τα λόγια αυτά ακούσαμε στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα από το αψευδές στόμα του Κυρίου μας στο διάλογό Του με τον πλούσιο άρχοντα που ήθελε να κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Αφού ο Ιησούς του θύμισε τις εντολές, θέλησε να τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που κατέχει την καρδία του και τι μπορεί τελικά να του στερήσει την αληθινή ζωή. Στην περίπτωσή του αυτό ήταν ο πλούτος.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο υλικός πλούτος δεν είναι από μόνος του πρόβλημα. Η λέξη πλούσιος στις ευαγγελικές παραβολές έχει συμβολικό νόημα. Πλούσιος δεν είναι μόνο αυτός που έχει πολλά αγαθά. Πλούσιος στη γλώσσα της Καινής Διαθήκης είναι αυτός που στηρίζει σε πράγματα όλη την ελπίδα του και ουσιαστικά όλη την ύπαρξή του. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, ενώ είναι έτοιμος να πράξει ή να θυσιάσει οτιδήποτε του ζητήσει ο Θεός για τη σωτηρία του, όταν του ζητηθεί ο πλούτος του, δηλαδή αυτό στο οποίο βασίζεται όλη του η ζωή, τότε εκείνος κάνει πίσω, διότι δεν μπορεί να το αποχωρισθεί. Νομίζει ότι χάνοντας αυτόν τον πλούτο θα χάσει τη ζωή του.

Εδώ έγκειται το μήνυμα αυτού του διαλόγου πρὸς όλους μας. Ο Χριστός με θεραπευτικό και διακριτικό τρόπο μάς δείχνει τί έχει στην ζωή και την καρδιά μας την πρώτη θέση, δηλαδή ποιος είναι ο πλούτος μας. Ο πλούτος μπορεί να είναι πράγματα, κτήματα ή και πρόσωπα. Μας καλεί κάποια στιγμή, εμάς πού θέλουμε να Τον ακολουθήσουμε και να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή, μάς καλεί να μοιράσουμε αυτό το οποίο θεωρούμε πλούτο μας και να τον ανταλλάξουμε με τον θησαυρό που είναι μόνιμος στον ουρανό.

«Μοίρασε στους πτωχούς και θα έχεις θησαυρό στον ουρανό». Το μοίρασμα αυτό όμως δεν θα έχει αποτελέσματα μόνο στο μέλλον αλλά και στο παρόν. Μοίρασε για να έχεις από τώρα και για πάντοτε. Αυτά είναι τα «μαθηματικά του Θεού» και η πνευματική αποταμίευση. Ό,τι κρατάμε, αδελφοί μου, για τον εαυτό μας το χάνουμε. Ό,τι δίνουμε και μοιραζόμαστε, αυτό είναι που πραγματικά έχουμε !

Αυτό το μοίρασμα της κοινής εν Χριστώ ζωής, που στα πρωτοχριστιανικά χρόνια λέγονταν αγάπες, θα γίνει και φέτος στην τοπική μας Εκκλησία μέσα από τον καθιερωμένο θεσμό του Εράνου Αγάπης. Από την 1η Δεκεμβρίου 2022 σε κάθε Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εθελόντριες και εθελοντές θα προτείνουν τα εγκεκριμένα και σφραγισμένα από την Ιερά Μητρόπολη κουπόνια, ώστε να συλλέξουν χρήματα από το υστέρημα ή το περίσσευμά μας για να ενισχυθεί η προσπάθεια του Εράνου Αγάπης 2022.

Σας καλώ πατρικά να συμβάλετε και φέτος, όπως το κάνετε κάθε χρόνο. Γνωρίζετε ότι στην Ιερά Μητρόπολή μας έχει αναπτυχθεί από πολλών ετών ένα πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό δίκτυο με πολλές εκφάνσεις και δράσεις που διευθύνονται και ενισχύονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο μας: Βοηθήματα οικονομικής ενίσχυσης, Σπίτια Γαλήνης, Γηροκομείο Καναλίων, Σίτιση σε Ιδρύματα, κατασκηνώσεις και προγράμματα για την νεότητα και άλλα πολλά. Τα έργα της αγάπης χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από την φιλοτιμία και γενναιοδωρία των πιστών, δηλαδή όλων σας. Σκοπός είναι κανείς αδελφός μας να μην μείνει χωρίς τροφή, στέγη και όλα τα αναγκαία πρὸς το ζην. Και αν αυτό επιτυγχάνεται, είναι χάρη σε όλους εσάς. Είναι το ευαγγελικό μοίρασμα το οποίο κάνετε πράξη και για το οποίο ως Επίσκοπός σας μπορώ να καυχηθώ.

Ως Πνευματικός σας Πατέρας, σας ευχαριστώ και ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Με το μοίρασμα της αγάπης θα αξιωθούμε να εορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, την Ενσάρκωση του Κυρίου μας, την μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης Του για εμάς. Με το μοίρασμα του «πλούτου» μας, εύχομαι όλοι μας να αποκτήσουμε αυτόν τον ουράνιο θησαυρό που θα μας καταστήσει γνήσια παιδιά του Θεού και πολίτες της Βασιλείας Του! Αμήν!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων