05/08/2022 06/08/2022 «Η εορτή της Μεταμορφώσεως έρχεται να σκορπίσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, τη χαρά του θείου φωτός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την επερχόμενη δεσποτική εορτή.      Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Η εορτή της...
05 Αυγούστου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 0:41

Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για την εορτή της Μεταμορφώσεως

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για την εορτή της Μεταμορφώσεως

«Η εορτή της Μεταμορφώσεως έρχεται να σκορπίσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, τη χαρά του θείου φωτός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την επερχόμενη δεσποτική εορτή.

 

 

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Η εορτή της Μεταμορφώσεως έρχεται να σκορπίσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, τη χαρά του θείου φωτός. Οι τρεις μαθητές στο όρος Θαβώρ βιώνουνε έναν επίγειο παράδεισο. Βλέπουν και νιώθουν τι σημαίνει Δόξα του Χριστού. Κι αυτή η Δόξα του Χριστού είναι σήμερα μέσα στην Εκκλησία. Η γιορτή της Μεταμορφώσεως, μας δίνει σε όλους την ελπίδα μιας ανείπωτης χαράς, ενός φωτός που σπάει και διώχνει τα σκοτάδια, και ζούμε σε μία εποχή σκότους. Από παντού βλέπουμε το σκοτάδι να κυριαρχεί στις σχέσεις των ανθρώπων. Κι όμως έρχεται η Εκκλησία, έρχεται ο Χριστός να μας πει: Ελάτε να ζήσουμε το αληθινό Φως, το φως της χαράς του Χριστού, που ενώνει που δίνει ελπίδα και βεβαιότητα για την αιωνιότητα. Αυτό το φως ευχόμαστε να είναι στις καρδιές όλων μας, τούτη την ημέρα της Μεταμορφώσεως.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων