11/08/2022 12/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία την Παραμυθία: Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «Παναγία η Παραμυθία. Η εικόνα αυτή είναι συνδεδεμένη με τη...
11 Αυγούστου, 2022 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 1:32

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος περιγράφει την εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία την Παραμυθία:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Παναγία η Παραμυθία. Η εικόνα αυτή είναι συνδεδεμένη με τη Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Χάρις σ’αυτή την εικόνα, το μοναστήρι σώθηκε από τους πειρατές. από τότε έγινε αγαπητή στους πιστούς. Γιατί είναι αυτή που παρηγορεί, παραμυθεί, δέχεται τις δεήσεις αλλά και τις εξομολογήσεις των πιστών. Και παρηγορεί τις καρδιές και παραμυθεί προς όλους γιατί είναι αυτή που ικετεύει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εικόνας, η Παναγία ασπάζεται το χέρι του Χριστού και δείχνει όχι μόνο τη μητρική στοργή και αγάπη αλλά και τη δύναμη που έχει η ικεσία της στον Υιό της. Μακάρι, αυτές τις μέρες, να είναι και η δική μας Παραμυθία. Την έχουμε τόσο ανάγκη στη ζωή που ζούμε στον σύγχρονο κόσμο.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων