12/08/2022 13/08/2022 Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία Σουμελά:  Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «100 χρόνια πριν, οι Έλληνες της Μικράς Ασίας βρέθηκαν πρόσφυγες...
12 Αυγούστου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 2:01

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Παναγία Σουμελά και την προσφυγιά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Παναγία Σουμελά και την προσφυγιά

Με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας, παρακολουθήστε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σε αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για την Παναγία Σουμελά:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«100 χρόνια πριν, οι Έλληνες της Μικράς Ασίας βρέθηκαν πρόσφυγες στη Μητροπολιτική Ελλάδα. Και μαζί τους πολλές προσφυγοπούλες Παναγιές. Εικόνες της Παναγίας και όχι μόνο. Και μεταξύ αυτών, πρώτη η Παναγία η Σουμελά. Αυτή που ξεκίνησε από τον Παρθενώνα των Αθηνών ως Αθηνιώτισσα, έφτασε στο όρος Μελά ως Σουμελά και στη συνέχεια στο Βέρμιο, στην Καστανιά της Βέροιας, σήμερα Πανελλήνιο προσκύνημα και όχι μόνο. Η Παναγιά που όλοι σεβόμαστε, αγαπάμε, και ξέρουμε ότι κι αν αλλάζει τόπους, ένα πράγμα δεν αλλάζει ποτέ, η αγάπη του λαού μας σ’αυτήν και η προστασία της σε όλους μας. Η Παναγιά, μας ζητάει να είμαστε ενωμένοι γιατί ο διχασμός έφερε την καταστροφή. Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά να μην υπάρξει νέος διχασμός και η Παναγιά να είναι πάντοτε μαζί μας. Καλή Παναγιά σε όλους!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων