04/05/2019 04/05/2019 Την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή του Αντίπασχα (5/5). Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αερινού, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καρακώστα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελεστίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής...
04 Μαΐου, 2019 - 22:19

Πανηγύρεις Αποστόλου Θωμά και Αγίας Ειρήνης στη Μητρ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Πανηγύρεις Αποστόλου Θωμά και Αγίας Ειρήνης στη Μητρ. Δημητριάδος

Την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή του Αντίπασχα (5/5). Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αερινού, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καρακώστα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελεστίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγύρεις Αγίας Ειρήνης

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίας Ειρήνης Λόφου Ανακασιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείοι Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Αγίας Ειρήνης Αλυκών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείοι Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Δωρόθεος Νεοφύτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων