08/11/2019 08/11/2019 Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 9/11. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 17:59

Πανηγύρεις του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Πανηγύρεις του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 9/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10.00μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου, ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του στους δρόμους της ενορίας.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (7.30-10.30 π.μ.) υπό του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου επί τη μνήμη των Κτητόρων, Ιερέων, Ιεροψαλτών, Επιτρόπων και διακονησάντων στον Ιερό Ναό. Το απόγευμα στις 5.00μ.μ θα τελεστεί ο Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Βόλου, όπισθεν του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων